Nieuws
Manege Hestar krijgt langjarig huurcontract

De gemeente heeft de jeugdmanege Hestar, Van Ruysdaellaan Leidschendam, een langjarig huurcontract aangeboden. De manege had nu een tweejarig huurcontract. Dat liep eind dit jaar af. Door kortlopende huurcontracten – in het verleden steeds voor één jaar – kon de manege niet investeren.

De vorige coalitie wilde met de kortlopende huurcontracten een herontwikkeling van het gebied niet frustreren. De Rotterdamse ontwikkelaar Realconomy werkt al jaren aan een plan om in het gebied 230 woningen te gaan bouwen. Daartoe heeft men ook al grond (manege Esbi) gekocht.

Volgens verantwoordelijk wethouder Philip van Veller gaat de gemeente eerst een gebiedsvisie maken voor dit deel van Leidschendam. Daarbij komt ook burgerparticipatie. Zo lang dat proces loopt zal er in de buurt niets veranderen. Het plan van Realconomy is daarmee vooralsnog geblokkeerd. Het nieuwe huurcontract voor Hestar beloopt tien jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter