Mening
U zegt het maar: Draaitol

B&W hebben onder leiding van wethouder Astrid van Eekelen 84.000 euro per jaar uitgetrokken als steun voor evenementen in Voorburg centrum en Leidschendam centrum. En dat meteen voor drie jaar achter elkaar.

In Voorburg gaat het om het festival A Walk Downtown en een stadsontbijt; in Leidschendam over de Vlietdagen en een stadsontbijt.

Komt het u bekend voor? Voorburg kende A Walk in the Park dat jaarlijks tussen 2015 en 2019 werd gehouden. Toen organisator Dave Visser de zaak financieel niet meer rond kreeg en 40.000 euro subsidie van de gemeente vroeg was het over. De wethouder wilde het evenement niet redden.

De Vlietdagen, inclusief stadsontbijt, legden begin 2022 het loodje. De gemeente, al weer mevrouw Van Eekelen, staakte de subsidie van bijna 100.000 euro.

Nu zijn beiden weer terug. De Walk in the Park werd, met dezelfde organisator, de Walk Downtown. De 40.000 euro werden er 35.

De gesneuvelde Vlietdagen worden in ere hersteld, ook al is dat alleen in Leidschendam het geval en kost het ook wat minder. En het stadsontbijt, waarvan de kosten vroeger in het budget voor de Vlietdagen zat, maakt een solo come back.

En dat alles op grond van het ‘proefjaar’ 2022 waarvoor de wethouder ook al 84.000 euro subsidie gaf.

Kortom: je hebt iets, dat schaf je met allerlei redenen omkleed af om het vervolgens tegen wat minder geld weer in ere te herstellen. Een draaitol is er niets bij. Omslachtig ja, logisch niet echt. En dan maar klagen over de ambtenaren die het werk niet meer aan kunnen.

(A.G)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter