Nieuws
Uitkeringsspecificaties verkeerd bezorgd
De gemeente heeft tot haar schrik gemerkt dat er een onbekend aantal uitkeringsspecificaties van inwoners van Leidschendam-Voorburg is verzonden aan de verkeerde uitkeringsgerechtigden. Drie personen hebben bij de gemeente gemeld dat zij verkeerde informatie hebben gekregen. Het is niet te achterhalen om welke en hoeveel uitkeringsspecificaties het gaat.

De gemeente onderzoekt nu hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het gaat om privacygevoelige informatie, zoals NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats), BSN-nummer en financiële gegevens. Daarom meldt de Functionaris Gegevensbescherming dit als datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

De gemeente deelt het volgende mee: ‘We begrijpen dat deze situatie vervelend is voor betrokken inwoners en betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren. Uitkeringsgerechtigden die ook een verkeerde uitkeringsspecificatie hebben ontvangen, roepen we op om dit te melden bij de gemeente via e-mail info@lv.nl of door op werkdagen te bellen met telefoonnummer 14 070

Onlangs meldde burgemeester Jules Bijl de gemeenteraad nog dat de ict-systemen van de gemeente ‘op orde’ waren. Als kwestbaarheid noemde hij wel het menselijk handelen met de systemen. (Illustratie gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter