Nieuws
Actie tegen wachtlijsten zwemles 

B&W moeten begin 2023 met een actieplan komen om de wachtlijsten voor zwemles aan te pakken. Dat stelt de VVD in een motie waarover de gemeenteraad vanavond moet stemmen. Onlangs berichtte wethouder Astrid van Eekelen dat de wachttijd voor zwemles in zwembad Forum Kwadraat Voorburg 9 tot 10 maanden is, bij zwembad De Fluit in Leidschendam 5 tot 6 maanden.

Voor de coronapandemie uitbrak waren die wachttijden ongeveer de helft van de huidige perioden. Aanleiding vormt personeelsgebrek bij het zwemonderwijs, veroorzaakt door problemen op de arbeidsmarkt. Van Eekelen noemde de situatie ‘zorgelijk’. Zij erkende dat er iets aan gedaan moet worden maar vroeg zich af wat. Meer geld uittrekken zal volgens haar niet helpen.

VVD-gemeenteraadslid Laurens van der Linden: ,,Kinderen in onze gemeente moeten ruim een half jaar tot soms wel een jaar wachten tot ze kunnen beginnen met zwemles. Op die leeftijd is dat natuurlijk ontzettend lang. Voor corona was er een wachttijd van 2 tot 3 maanden. Als kinderen op tijd kunnen beginnen met zwemles is dat erg goed voor hun ontwikkeling en ook voor de veiligheid. Wij willen dat de gemeente haar rol pakt en de wachtlijsten zo snel mogelijk terugdringt.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter