Nieuws
Miljoenen voor Julianabaan ‘niet onderbouwd’

De twee miljoen euro die B&W in 2023 willen uittrekken voor het opknappen van het winkelcentrum Julianabaan in Voorburg zijn gebaseerd op een ‘globale schatting’ van de kosten die niet nader is onderbouwd. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen CDA-gemeenteraadslid Jorrit Koster laten weten in antwoorden op vragen.

De wethouder geeft aan dat de 2 miljoen euro, die nu in de pot Herstelbeleid corona zitten, terug kunnen naar de algemene reserve van de gemeente. Pas nadat er een projectbegroting Julianabaan is die door de gemeenteraad is goedgekeurd, zou het geld dat uit die reserve gehaald worden. Geld dat in 2023 over blijft zou dan ook pas in latere jaren besteed worden.

Oorspronkelijk wilden B&W de 2 miljoen nu al uit het potje Herstelbeleid corona halen en in de begroting reserveren voor de Julianabaan. Binnen de gemeenteraad bestaat daar weerstand tegen aangezien er nog geen concreet plan voor de werken in het winkelcentrum is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter