Nieuws
Vergoeding reiskosten aow’ers stopt

B&W willen af van de regeling waarbij de gemeente aow-gerechtigden die een Ooievaarspas hebben, of daar recht op hebben, 50 euro per kwartaal geeft om met de bus of tram te reizen. De regeling werd in 2019 als proef gestart. Op grond van een evaluatie van het gebruik ervan willen B&W er na dit jaar mee stoppen. Van de regeling maken maar 580 van de potentieel 1400 inwoners gebruik. Bij de helft van de 580 wordt het bedrag teruggestort wegens het ontbreken van tegoed of het al hebben bereikt van de limiet. Veel van de 1400 inwoners zijn slecht ter been. Zij kunnen sowieso moeilijk met het openbaar vervoer. De regeling kost bovendien veel inzet van ambtenaren. De kosten beliepen 110.000 euro per jaar waarvan 55 procent uitvoeringskosten. B&W hebben de laatste uitkering wel verhoogd van 50 naar 100 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter