Nieuws
Politie zoekt getuigen van explosies

De politie zoekt getuigen en/of camerabeelden van een explosie die zich afgelopen nacht voordeed aan de Hofzichtlaan in Voorburg. Een onbekende gooide daar even na middernacht iets in een geparkeerde bestelbus. Dat explodeerde korte tijd later waarna er brand in de wagen uitbrak. Het voorste deel van de wagen brandde uit. Het is het tweede vooral van gelijke aard binnen even zovele dagen. In de nacht van maandag op dinsdag was er een explosie in de Frederik van Eedenstraat, Voorburg Bovenveen, voordeed. Rond 02.50 uur ontplofte daar zwaar vuurwerk, vermoedelijk gekoppeld aan flesjes brandbare vloeistof, dat door onbekenden bovenop de motorkap van een geparkeerde auto was gelegd. Door de klap werd een gat in de auto geslagen. Diverse ruiten in de omgeving barstten of braken helemaal. Door de rondvliegende brandbare vloeistof ontstond brand aan twee houten portiekdeuren en twee fietsen die op straat stonden. De gealarmeerde brandweer kon de vlammen snel doven. De fietsen kunnen echter worden afgeschreven. De explosie deed zich voor nabij de kruising met de Nicolaas Beetslaan. Ook hierbij zoekt de politie getuigen en/of camerabeelden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter