Nieuws
Toch nog ruimte voor energietoeslag

Alhoewel de termijn voor het aanvragen van de energietoeslag (1300 euro) formeel op 30 november is gesloten, bestaat er toch nog een kans voor inwoners om de toeslag te verkrijgen. Het moet dan gaan om ‘evidente gevallen’ die zich via het Sociaal servicepunt aandienen. Bovendien willen B&W studenten alsnog de mogelijkheid gaan geven de toeslag te krijgen.

Dat bleek tijdens een debat in de gemeenteraad, aangevraagd door Suzanne Kok (PvdA). De toeslag is er voor inwoners met een inkomen van maximaal 20 procent boven het sociaal minimum.

Verantwoordelijk wethouder Philip van Veller wees erop dat inwoners zeven maanden de tijd hebben gehad de toeslag aan te vragen. 3569 van hen kregen de toeslag, 506 aanvragen zijn nog in behandeling. Als die positief zijn afgehandeld heeft 97 procent van de doelgroep de toeslag ontvangen.

Van Veller gaf aan dat er naast het wegwerken van de 506 nog lopende gevallen gewerkt wordt aan een flitsprocedure voor het aanvragen van de toeslag in 2023 zodat het allemaal sneller kan gaan. Tevens meldde hij dat de aanvragen voor bijzondere bijstand stijgen. Ook daar wordt aan gewerkt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter