Nieuws
Zwijgen over toekomst van de Emma

De gemeenteraad krijgt vooralsnog niets te horen over gesprekken die de gemeente met woningcorporatie WoonInvest voert over de toekomst van 96 sociale woningen in en rondom de Emmastraat in Voorburg. Dat heeft wethouder Bianca Bremer de gemeenteraad duidelijk gemaakt in antwoorden op vragen van SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft.

De gemeente heeft de woningen als monument aangewezen. Daarmee werd het voornemen van WoonInvest tot sloop/nieuwbouw doorkruist. Bremer repte eerder over renovatie doch vanuit WoonInvest werd gesteld dat zulks helemaal niet vaststond en er eerst nader onderzoek diende plaats te vinden, ook naar de kosten en wie die dan gaat dragen.

Bremer gaf in de gemeenteraad aan dat de bal nu bij WoonInvest ligt als eigenaar van de woningen en dat de corporatie nader onderzoek is gestart. Tegelijk deelde zij mee dat WoonInvest het onderhoud aan de panden weer oppakt nu er geen zicht is op snelle besluitvorming. (foto WoonInvest)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter