Nieuws
Geen coffeeshop aan de Maanweg

Er komt geen coffeeshop aan de Maanweg in Den Haag, op de grens van Voorburg-West en direct in de buurt van een basisschool en scouting. Dat blijkt uit een bericht van de Haagse burgemeester Jan  van Zanen aan zijn gemeenteraad. Op 16 november liet een woordvoerster van de gemeente Leidschendam-Voorburg al weten dat de komst van de coffeeshop hoogst onwaarschijnlijk was. Zij deed die uitspraak na overleg met  de Haagse collega’s.

Van Zanen schrijft: ‘Op de Maanweg 23 is een snackbar gevestigd. De huidige ondernemer heeft begin november een omgevingsvergunning voor een coffeeshop aangevraagd teneinde zijn exploitatie meer rendabel te maken. Hierbij is hij echter te snel voorbijgegaan aan het geldende coffeeshopbeleid. Dat kent al geruime tijd een maximumstelsel. Er zijn nu 36 coffeeshops en daarmee heeft Den Haag een kleinschalige en beheersbare branche. Het enige aandachtspunt is de overconcentratie aan coffeeshops in het Zeeheldenkwartier en de Weimarstraat. Daarom staat het coffeeshopbeleid toe om vanuit die gebieden coffeeshops te verplaatsen naar passende locaties daarbuiten. Met uw raad is de afspraak gemaakt dat initiatieven tot verplaatsing, die niet op voorhand onhaalbaar zijn, altijd in een vroeg stadium aan de raad worden voorgelegd. Op basis van de beraadslaging, kan de ondernemer besluiten om het vergunningentraject te starten met het indienen van een aanvraag. De coffeeshopbranche is van deze afspraak op de hoogte en legt initiatieven altijd eerst voor aan de gemeente. De ondernemer van de snackbar was van het voorgaande niet op de hoogte. Hij is daarover geïnformeerd waarna hij direct zijn aanvraag om een omgevingsvergunning heeft ingetrokken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter