Nieuws
Groentip: Witte Kluifzwam, gedrocht of schoonheid

Vandaag een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘We hebben er dit jaar een hele kluif aan gehad om deze zwam te vinden. Misschien heeft de langdurige droogte van afgelopen jaar er mee te maken, dat het dit jaar langer duurde, voordat ze haar wilde kop bovengronds liet zien. De Witte Kluifzwam heeft een bijzonder uiterlijk voor de een is ze gedrocht terwijl de ander haar een schoonheid vindt. Ze is in elk geval een echte assepoester die haar taak als bladruimer zeer serieus neemt. Samen met andere organismen zorgt ze ervoor dat het afgevallen blad wordt omgezet in voedingsstoffen. Tijdens haar opruimwerkzaamheden kun je haar vinden in het Juliana Bernhardpark in Voorburg’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter