Nieuws
Lancering website over energie in makkelijke taal
Zuid-Holland en de Woonbond hebben de website https://energie.steffie.nl/nl/ gelanceerd; een site waarop  in makkelijke taal informatie over de energietransitie staat, tips om energie te besparen worden gegeven en een leuk bespaarspel gespeeld kan worden.
‘Steffie’ legt uit wat er met energie gaat gebeuren en hoe u met kleine makkelijke veranderingen aan uw huis en gedrag energie kan besparen. En als u alle tips hebt bekeken kunt u in een huis oefenen en op zoek naar de mogelijkheden om energie te besparen. Want iedereen moet mee kunnen doen.

De website wordt gemaakt voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld digitale vaardigheden, museumbezoek, daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. En nu dus ook energie en energiebesparing.

Ervaringsdeskundige Freek: ,,Dit wist ik dus niet: ik had meubels voor mijn verwarming staan en het gordijn hing over de radiator. Maar je verwarming werkt het beste als de warmte goed in je huis kan komen. Steffie legt op een leuke manier met een spel uit wat ik zelf allemaal kan doen om energie te besparen. Blij mee.” (foto Provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter