Nieuws
Nieuwe bomenkap Schakenbosch

Schakenbosch b.v. heeft toestemming gevraagd 25 bomen op het gelijknamige landgoed te mogen kappen ten behoeve van woningbouw. Het gaat om bomen aan de noordwest kant van het terrein, nabij de jeugdinrichting Schakenbosch, en bij Vlietzicht, het voormalige paviljoen aan de kant van de Veursestraatweg.

Schakenbosch b.v. heeft een nieuw onderzoek laten doen naar de bomen op het terrein door Boomtotaalzorg. Daarin werden 566 bomen meegenomen. 460 daarvan waren in 2018 ook al bekeken. Van die 460 zijn er 16 inmiddels ‘verdwenen’, 40 zijn er dood.

Bijna de helft van alle bomen verkeert in een slechte conditie. Bij 45 procent is dringend onderhoud nodig, inclusief snoeien. Zeventig bomen moeten gerooid worden; 85 worden als ‘risicoboom’ bestempeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter