Nieuws
Oude Kerstbomen gaan naar grondstoffenbos

Een kerstboom in huis voor de knusse decemberdagen? Zorg dat uw boom daarna op de juiste plek terecht komt. Dit jaar houdt de gemeente een grote inzamelactie samen met het Grondstoffenbos: lever uw kerstboom op 5 januari in bij een punt in uw buurt en zij zorgen dat deze omgezet wordt naar bodemverbeteraar. Per ingeleverde kerstboom ontvangt u een vergoeding van € 0,50.

De gemeente werkt dit jaar samen aan een project met gemeenten Den Haag en Nissewaard om zoveel mogelijk kerstbomen een tweede leven te geven als nieuwe grondstof. Dit jaar zal het Grondstoffenbos de kerstbomen omzetten naar bodemverbeteraars die weer beschikbaar worden gesteld aan ondernemers en inwoners in de gemeente. De komende jaren blijft het Grondstoffenbos onderzoek doen naar het hergebruiken van kerstbomen. Zo ontstaat er uiteindelijk een zo goed mogelijk nieuw product.

Elk jaar belanden er in Nederland 2,5 miljoen kerstbomen in de verbrandingsoven. Bomen die 6 tot 8 jaar hebben gegroeid, worden een aantal weken gebruikt en daarna helaas afgedankt. Wat er met deze bomen gebeurt is voor veel mensen niet meer relevant. En daar moet verandering in komen volgens de initiatiefnemers van het Grondstoffenbos. Zij willen bewustzijn creëren bij kerstboomliefhebbers over wat ze in huis halen en laten zien welke waarde hun kerstboom nog heeft na kerst.

U kunt uw kerstboom inleveren op donderdag 5 januari, tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Inzamelpunten zijn:

Stompwijk: Meerlaan, bij Hoefblad,

Leidschendam: Veurse Achterweg 14 (gemeentewerf) – inleveren kan op deze locatie van 2 t/m 6 januari; Venestraat – De Tol, bij de witte tunnel; President Kennedyplein; Gruttolaan, op parkeerterrein Andreaskerk; J.S. Bachlaan, bij de Hanny Schaftstraat; Het plein aan Agatha; parkeerplaats Prins Frederiklaan, bij Prins J.W. Frisolaan; Kastelenring – Valkhof, bij de glascontainer,

Voorburg:
Einddorpstraat 18 (gemeentewerf) – inleveren kan op deze locatie van 2 t/m 6 januari; Prinses Mariannelaan, bij de Arentsburglaan; Van Duvenvoordelaan, bij het Graaf Florisplein; Jan Mulderstraat, bij het speelterrein; Schellinglaan, bij parkeerterrein Montessorischool; parkeerplaats Elzendreef, naast de sporthal en basisschool
Buitenrustpleinplein.(foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter