Nieuws
Nieuwe dienstregeling NS ingegaan

De NS is vandaag gestart met de dienstregeling 2023. Hierin wordt één derde van de treinen verlengd, wat met name in het weekend en in de spits meer zitplaatsen oplevert. Op een aantal rustige trajecten gaan minder en kortere treinen rijden. De kans op een zitplaats gemiddeld wordt groter, op een aantal trajecten zal het ook nu nog druk worden. Reizigers die een rustige trein willen, kunnen hiervoor de drukte-indicator in de NS-app raadplegen.

NS gaat in de dienstregeling 2023 met name in de drukke weekenden langere treinen rijden. In het weekend komen er hierdoor 85.000 zitplaatsen bij, zo’n 10 procent meer. Op werkdagen komen er 13.000 stoelen bij, met in de spits 4,5 procent meer zitplaatsen. In totaal kunnen reizigers op gemiddeld 3 procent meer zitplaatsen rekenen dan nu het geval is.

In september voerde NS al een aantal wijzigingen in de dienstregeling door die nodig waren vanwege het tekort aan collega’s. In november volgde de grootste stap. Door deze maatregelen vielen er minder treinen op de dag zelf uit als gevolg van het personeelstekort.

Net als andere jaren rijdt NS in de Kerst en Oud & Nieuw-weken een vakantiedienstregeling. De dienstregeling is verwerkt in de NS-app. Meer informatie staat ook op ns.nl/dienstregeling

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter