Nieuws
Provincie investeert in omscholing naar IT-baan
Met 16 scholingstrajecten en 22 partners is WE-IT hét voorbeeld van een mooie Human Capital samenwerking tussen bedrijven, overheden en opleidingsinstellingen. WE-IT heeft als doel om 3000 mensen om- en bij te scholen in de richting van IT en digitalisering. Vanuit de provincie Zuid-Holland is 330.000 euro subsidie. Gedeputeerde Willy de Zoete: ,,Met WE-IT bundelen we de regionale krachten voor het opleiden van 3000 IT-professionals. Het is essentieel dat werkgevers juist nú de stap zetten naar het om- en bijscholen van werknemers. Dit draagt uiteindelijk bij aan een sterkere Zuid-Hollandse economie. Daarom ondersteunt provincie met enthousiasme ook het WE-IT 2.0 akkoord”

Jeffrey van Meerkerk, voorzitter van de Human Capital: ,,Werkgevers staan te springen om IT-talent. Met de uitbreiding van WE-IT naar het 2.0-akkoord gaan we vanuit de Human Capital Agenda nog meer werkenden begeleiden naar het IT-vak, wat essentieel is voor het groeiende tekort aan personeel in deze sector en voor Zuid-Holland. We zitten midden in grote transities waarbij het bedrijfsleven en onze overheid IT-talent nodig heeft wat over de juiste relevante skills beschikt.” Meer informatie https://we-itwerkt.nl/   (foto Provincie ZH)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter