Nieuws
Verpleeghuizen krijgen treinonderdelen voor coupé

Alzheimer Nederland en NS schenken 22 verpleeghuizen treinonderdelen om hun eigen Hoofdreiscoupé voor bewoners met dementie te maken. Een Hoofdreiscoupé biedt mensen met dementie de mogelijkheid om weer met de trein te reizen, zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Het is namelijk een nagemaakte treincoupé met echte treinbanken, een treintafeltje, bagagerek en een kantelprullenbak.

Bijna iedereen houdt van reizen. Maar wat als je door dementie niet meer kúnt reizen? Met de treincoupés willen de partijen mensen met dementie in verpleeghuizen de mogelijkheid geven om weer met de trein te reizen. Zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeven. De treincoupés bieden de mogelijk om herinneringen op te halen én contact te maken.

De onderdelen voor de treincoupés komen uit oude dubbeldekkers. Dit wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers van NS die zich inzetten voor de stichting KaNS Centraal Verpleeghuizen kunnen zich via het formulier op www.ns.nl/hoofdreiscoupe inschrijven. Uit alle aanmeldingen selecteert men 22 verpleeghuizen die de treinonderdelen op dinsdag 20 december gratis mogen ophalen bij de NS-werkplaats in Amersfoort. Met deze treinonderdelen bouwen verpleeghuizen zelf hun eigen Hoofdreiscoupé. Zie voor meer informatie: www.ns.nl/hoofdreiscoupe  (foto NS)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter