Nieuws
‘Meedenkgroepen’ voor tramverbinding

De gemeente wil zogenoemde meedenkgroepen opzetten van omwonenden die gaan meedenken over de inpassing van een nieuwe tramverbinding (HOV) tussen Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk/Delft via Voorburg-West. Het gaat dan over zaken als verkeersveiligheid, leefbaarheid, groen, parkeren en overlast.

Eerder verklaarde verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus dat het gekozen voorkeurstracé Binckhorstlaan, Maanweg, Huygenstraverse dan wel Binckhorstlaan, Prinses Mariannelaan, Geestbrug te veel ‘minnen’ bevatte voor de gemeente en met name Voorburg-West. Die wilde hij trachten om te zetten in plussen, dan wel geen verslechtering ten opzichte van de huidige situatie.

Recent liet een woordvoerster van de wethouder weten dat met name in het gebied Binckhorstlaan/Prinses Mariannelaan de straten van tuin tot tuin opnieuw ingericht zouden moeten worden.

In een brief aan omwonenden laat de gemeente weten dat het niet alleen om de tramverbinding gaat maar ook om betere looproutes, fietspaden en meer deelmobiliteit. Overigens stelt Keus over de tramverbinding dat die ‘waarschijnlijk’ ook door Voorburg- West komt. Definitieve besluitvorming is tegen de zomer van 2023 voorzien.

‘We weten dat hier veel vragen over zijn en dat er zorgen leven. Daarom willen we er samen met u voor zorgen dat de tram goed kan worden ingepast in de straten in onze gemeente. Ook vinden we het belangrijk dat er voor heel Voorburg-West oplossingen komen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te verbeteren’, schrijft Keus.

De bestuurder start een ‘meedenkproces’. Dat meedenken kan op drie manieren:

= online via http://www.lv.nl/voorburgwest Hier kan men zorgen, wensen en ideeën achterlaten,

= via inloopbijeenkomst. De eerste was afgelopen maandag, de tweede is morgen, donderdag,

= in meedenkgroepen. Die gaan in januari van start met ongeveer 15 mensen per groep. Deelnemers moeten een belang bij de plek – Binckhorstlaan, Prinses Mariannelaan, Geestbrug dan wel Overburgkade, Tuinluststraat (Opa’s veldje) en naastgelegen woonbuurten – hebben, en bewoners in hun directe omgeving vertegenwoordigen. Deze groepen komen een aantal keer bij elkaar. Aanmelden kan via http://www.lv.nl/voorburgwest

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter