Nieuws
Aanvragen bijzondere bijstand stijgen

Het aantal aanvragen voor bijzondere bijstand stijgt snel: van 3 in september via 14 in oktober naar 40 in november. Het gaat om ‘incidentele’ aanvragen. Hoeveel van deze aanvragen zijn afgewezen is niet bekend. De gemeentelijke systemen registreren alleen afgeronde aanvragen in de maand dat ze behandeld zijn, niet per maand dat de aanvraag is ingediend.

Dat meldt wethouder Philip van Veller in antwoorden op vragen van PvdA-gemeenteraadslid Suzanne Kok. Van Veller meldt dat er in september 9 aanvragen voor bijzondere bijstand zijn afgewezen, in oktober 21, in november 11. Tegen die afwijzingen kwamen respectievelijk 5, 2 en 1 bezwaar binnen.

De wethouder meldt verder dat er in september 421 aanvragen voor de energietoeslag binnen kwamen, in oktober 329, in november 307. Hoeveel van deze aanvragen zijn afgewezen is niet bekend. De gemeentelijke systemen registreren alleen afgeronde aanvragen in de maand dat ze behandeld zijn, niet per maand dat de aanvraag is ingediend.

In september werden wel 104 aanvragen afgewezen, in oktober 130, in november 187. In september is er 12 maal bezwaar gemaakt tegen een besluit waarmee eerder een aanvraag eenmalige energietoeslag is afgewezen. In oktober 12 maal en in november 10 maal, bericht Van Veller.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter