Nieuws
Naam nieuwe burgemeester bekend

De gemeenteraad komt dinsdag 20 december ’s avonds tijdens een ingelaste vergadering bijeen. Ter plekke wordt bekend gemaakt wie de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg wordt. Voorafgaand aan de openbare zitting krijgen de gemeenteraadsleden achter gesloten deuren tijdens een zogenoemde ‘voordrachtsvergadering’ al de nodige informatie.

De nieuwe burgemeester is formeel de opvolger van Klaas Tigelaar (ChristenUnie) die per 1 september 2021 opstapte. De Commissaris der Koning, Jaap Smit, benoemde daarna Jules Bijl (D66) tot waarnemend burgemeester.

De vacature voor de nieuwe burgemeester werd 13 september opengesteld. Begin oktober werd bekend dat er vijftien sollicitanten waren: 8 mannen en 7 vrouwen in de leeftijd tussen 39 en 58 jaar. Van de kandidaten hebben er maar zeven ervaring in het openbaar bestuur. De Commissaris der Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft een eerste selectie gemaakt. Daarna is er beraad geweest met de zogenoemde Vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. Die commissie heeft de uiteindelijke keuze gemaakt.

De nieuwe burgemeester zal pas in 2023 aantreden. Gemikt wordt op 1 maart.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter