Nieuws
Onderscheiding voor Carlos Kroonenberg

Carlos Kroonenberg is vereerd met een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze voor zijn vrijwillige werkzaamheden bij de Nederlands Israëlitische Gemeente in Leiden. Burgemeester Jules Bijl reikte de onderscheiding uit. De heer Kroonenberg was meer dan 40 jaar bestuurslid voor de Joodse Gemeente Leiden. Tussen 1981 en 2020 was hij er penningmeester en vanaf 2020 voorzitter. Daarnaast begeleidde hij Joodse begrafenissen. Ook was de heer Kroonenberg vanaf 1983 tot 2020 penningmeester van Stichting Kol Tarboet, waar hij zich inspande voor het Joodse studentenhuis. In 2020 werd hij ook hier voorzitter. Daarnaast zette hij zich in voor het onderhoudsbeheer aan de synagoge, de gemeenschapsruimte en de Joodse begraafplaats in Katwijk. (foto gemeente LV, Bernard Blasband)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter