Nieuws
Tijdsdocument Oekraïners in Leidschendam-Voorburg

B&W hebben een Tijdsdocument hulp aan Oekraïners gepresenteerd. De gemeenteraad vroeg daar in mei om. Het document omvat (pers)berichten van de gemeente alsmede andere gemeentelijke publicaties waaronder interviews. B&W hebben ook een documentaire laten laten. Kosten 8000 euro. De documentaire is hier te zien https://www.youtube.com/watch?v=w8qpiuh0_Ws Volgens verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer geeft het geheel ‘een rijk beeld van hoe de oorlog in Oekraïne effect heeft gehad in Leidschendam-Voorburg. Ze lichten uit dat de waarden zoals solidariteit, vrijheid recht(vaardigheid) en democratie onderschreven en onderstreept worden door de inwoners en organisaties in Leidschendam-Voorburg’. Eigenlijk was het de bedoeling Cultuur&Co en het Erfgoedpodium het tijdsdocument te laten maken. Beiden lieten weten daar niet de capaciteiten voor te hebben en dat het niet paste in hun doelstellingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter