Nieuws
Meer geld nodig voor rioolprojecten

B&W moeten 1,9 miljoen euro extra vrijmaken voor rioolprojecten tussen nu en 2027. Dat hebben gemeenteraadsleden te horen gekregen tijdens een bijeenkomst over die projecten. Er staan 19 projecten in de planning voor in totaal 55 miljoen euro. Daaronder de riolering in de Voorburgse wijk Essesteijn. Kosten 25 miljoen euro. Uitvoering tussen 2024 en 2030.

De projecten op de lijst zijn:

= Stompwijk Dr. van Noortstraat, Van Santhorststraat,

= Leidschendam Prinsenhof laagbouw, Veursestraatweg, Zaagmolenstraat, Dr. van Zeelandstraat, ‘t Hert, Duivenvoorde,

= Voorburg Strabolaan, Ridder Snouckaertlaan en omgeving, Marcellus Emantslaan, Koningin Julianalaan, Prins Bernhardlaan/Spinozalaan, Van Faukenbergestraat/v. Naeltwijckstraat en omgeving, Van Pabstlaan, Flaviusstraat, Overburghkade, Huygenskwartier, Essesteijn.

De gemeenteraad heeft zich eerder beklaagd over het feit dat er steeds geld bij moet als ingestemd is met een krediet voor een rioleringsproject. Vanuit de raad is gevraagd om een meerjarenplan met bijgevoegde financiën in de vorm van een rioleringsreserve. Vanwege afschrijvingen is zulks begrotingstechnisch echter niet mogelijk, zo kregen de gemeenteraadsleden te horen. Nu verschijnen nadat een krediet is vrijgegeven alleen de jaarlijkse kapitaallasten in de begroting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter