Nieuws
Den Haag wacht niet

Daar waar wethouder Jeffrey Keus nog schrijft dat er ‘waarschijnlijk’ een tramverbinding (HOV) komt tussen Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met aftakking Rijswijk/Delft via Voorburg-West, gaat Den Haag er al vast van uit dat die verbinding wordt aangelegd. B&W van Den Haag hebben ook al besloten er ruimte voor te maken. In een brief aan haar gemeenteraad meldt de Haagse wethouder Saskia Bruines dat het pand Binckhorstlaan 340 in 2025 gesloopt zal worden ten behoeve van de HOV. Vorige maand besloten rijksoverheid, provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk om 575 miljoen euro te reserveren voor de HOV. Dit onder voorbehoud van politieke instemming met het project. Onder andere door de gemeenteraden van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Die zou er voor de zomer 2023 moeten komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter