Nieuws
Zeven miljoen voor versnellen betaalbare woningbouw
De provincie stelt gemeenten in 2023 zeven miljoen beschikbaar om de bouw van betaalbare woningen te versnellen. Met subsidieregelingen dekt de provincie de onrendabele top van woningbouwprojecten met sociale huur, middenhuur en seniorenwoningen. Ook ondersteunen ze gemeenten met kennis en kunde.
Gedeputeerde Anne Koning: ,,Deze subsidieregelingen hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Er zijn woningbouwplannen genoeg, maar het knelt vaak in de uitvoering. Met deze subsidies helpen we gemeenten om bestaande plannen daadwerkelijk uit te voeren. Als je bedenkt hoeveel mensen wachten op een woning dan kan de bouw van deze woningen kan niet snel genoeg starten ”

Met de subsidieregeling Knelpuntenpot sociale huur en middenhuur kunnen gemeenten het financiële tekort dichten in projecten met sociale huur- en middenhuurwoningen. Ook onzelfstandige studentenwoningen komen in aanmerking. Voorwaarde is dat binnen 2 jaar gestart wordt met de bouw. Vanaf maandag 16 januari 2023 wordt deze subsidieregeling opengesteld voor aanvragen.

Met de subsidieregeling Woonvormen senioren kunnen gemeenten een bijdrage vragen om het financiële tekort te dichten voor projecten met een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan in een gezamenlijke woonkamer, keuken of hobbyruimte, in een tuin of op een dakterras.  Vanaf maandag 16 januari 2023 wordt deze subsidieregeling opengesteld voor aanvragen.

Voor alle subsidieregelingen geldt dat aanvragen worden beschikt op volgorde van binnenkomst tot de genoemde budgetten op zijn. (foto Prov. ZH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter