Nieuws
Nog jaren rubber korrels kunstgrasvelden

Het zal naar verwachting nog een vijftal, mogelijk zeven jaren duren voordat alle kunstgrasvelden in de gemeente ontdaan zijn van rubberkorrels als vulmiddel. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd laten weten. Al onder het vorige college van B&W werd besloten afscheid van de rubberkorrels te nemen wegens de negatieve effecten op gezondheid en milieu.

De gemeente kent 33 kunstgrasvelden: 11 voor voetbal, zes voor hockey, twee voor korfbal en 14 voor tennis. Van de elf voetbalvelden hebben er nog acht rubber korrels als vulmiddel, de overige drie kurk. De overige velden gebruiken zand als vulmiddel; bij de hockey is dat ook water. B&W kiezen voor een vulmiddel van natuurlijke afkomst bij de voetbalvelden. Of dit 100 procent kurk wordt is nog niet bekend. Dat hangt af van ontwikkelingen op de markt. Vervanging van vulmiddel gebeurt bij vervanging van de velden zelf. Dat zal naar verwachting tussen 2027 en 2029 zo ver zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter