Nieuws
Fietssimulator wijst op gevaar appen of bellen
Durft u het aan om te kijken wat er gebeurt als u gaat appen of bellen tijdens het fietsen? Op een veilige manier kunt u woensdag 21 december in de fietssimulator op de Julianabaan in Voorburg ervaren wat de risico’s zijn. Wethouder Jeffrey Keus: ,,Nog even snel je telefoon checken als je op de fiets zit en een berichtje terug sturen of bellen. Het is verboden, maar gebeurt nog steeds te vaak. Mensen zien het gevaar daar niet van in. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje.” Om mensen daar bewust van te maken staat er op woensdag 21 december tussen 10:00-17:00 uur een 3D fietssimulator bij het winkelcentrum Julianabaan in Voorburg. ,,Verkeersveiligheid is enorm belangrijk en als fietser ben je kwetsbaarder dan je denkt. We willen jong en oud er van bewust maken dat veiligheid begint bij hun eigen gedrag en de keuze om de telefoon niet te gebruiken op de fiets.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter