Nieuws
Tweede Kerstdag: P+R Mall bij ADO Stadion

Bezoekers van de Mall kunnen op Tweede Kerstdag hun auto gratis neerzetten bij het ADO Stadion. Van daaraf worden ze gratis met HTM-bussen naar de dichtstbijzijnde halte van tram 19 gebracht om met dat vervoermiddel ook weer gratis naar het winkelcentrum te reizen. Na afloop van het Mallbezoek kan men dezelfde faciliteiten in omgekeerde richting gebruiken. De service geldt tussen 11.00 en 19.00 uur. Het betreft een proef. Op Tweede Kerstdag worden veel bezoekers bij de Mall verwacht. Om een verkeerschaos daar te voorkomen is een en ander opgezet. Vorig jaar werd iets soortgelijks georganiseerd. Toen ging het om parkeren bij het Castellum. De proef werd een totale mislukking. Vrijwel niemand maakte gebruik van de faciliteit.

Mall-manager Erica van Delft: ,,Met deze P+R proef willen we voor onze bezoekers een extra optie bieden om comfortabel te parkeren. Zeker op dagen zoals 2e Kerstdag zien we dat er veel bezoekers met de auto komen, waardoor het soms langer duurt om een parkeerplaats bij de Mall te vinden. Deze extra optie zorgt ervoor dat onze bezoekers er ook voor kunnen kiezen om iets verder weg te parkeren en vervolgens zonder oponthoud voor onze deur te kunnen uitstappen.’’ Wethouder Jeffrey Keus: ,,De Mall is een groot succes en we zijn daar als gemeente blij mee. Het is op drukke dagen wel een uitdaging om het verkeer goed te stroomlijnen en de overlast voor inwoners te beperken. Een aantal maatregelen hebben we al doorgevoerd maar er zijn nog slagen te maken. Dit soort pilots zijn leerzaam en waardevol voor het ontwikkelen van duurzame oplossingen in de toekomst.”

Bij de Mall zelf zijn 4000 parkeerplaatsen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter