Nieuws
Gastles met rechters op Veurs Lyceum

Voor het vak maatschappijleer leert men onder andere over democratie en rechtsstaat. Op het Veurs Lyceum vindt men het belangrijk om ook de maatschappij de school in te brengen en leerlingen op excursie te laten gaan.

In het kader van de maatschappij de school inhalen, gaf mr. Hans Balfoort, rechter in opleiding, een gastles op het Veurs Lyceum. Tijdens een boeiende en interactieve les in de vierde klassen havo en vwo maakten de leerlingen kennis met de verschillende rechtsgebieden, konden ze hun juridische kennis testen in een quiz en mochten ze zelfs even voor rechter spelen. Een aantal dagen later was oud-advocaat en rechter mr. Wim Donker aan de beurt om over zijn werk te vertellen. Hij ging met name in op de menselijke maat van het recht, op de verhouding tussen leven en regel. Het is belangrijk, zo benadrukte hij, om achter de misdaad de mens te blijven zien. Een aantal complexe en tragische zaken konden dit illustreren. Aan het einde van de les besefte iedereen hoe belangrijk een eerlijk en humaan proces is.

Docent maatschappijleer van het Veurs Lyceum, Man-Ri van den Ham: ,,De leerlingen van het Veurs vonden dit bezoek erg interessant. Leerlingen zullen zelf later nog een bezoek brengen aan de Tweede Kamer en de rechtbank.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter