Nieuws
Gladheidsbestrijding: geen geld en mankracht voor

De gemeente heeft geen geld en geen mensen om alle straten in de gemeente te bestrooien bij gladheid. Strooien gebeurt alleen op hoofdwegen, fietspaden en wijkontsluitingswegen. Dat is ook gebeurd tijdens de recente periode van gladheid. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd laten weten. Het strooien gebeurt door een extern bedrijf. De opdracht dat te gaan doen kwam direct nadat duidelijk werd dat het zou gaan ijzelen. Bij het strooibeleid gaat de gemeente ervan uit ‘dat wijkbewoners over het algemeen binnen een acceptabele afstand van de woning op een gestrooide route kunnen komen’, aldus de woordvoerster. Op de vraag of de gemeente niet verantwoordelijk is als inwoners door gladde straten en/of stoepen een ongeluk krijgen luidt de reactie: ‘De gemeente is daar niet verantwoordelijk voor. We hebben wel een inspanningsverplichting om de wegen met prioriteit 1 en 2 veilig begaanbaar te houden’. (illustratie ANWB)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter