Nieuws
Martijn Vroom wordt nieuwe burgemeester

Martijn Vroom wordt de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Hij is 47 jaar en sinds 2015 burgemeester in Krimpen aan den IJssel. Daarvoor was hij wethouder in Noordwijk (2008-2014) en Waddinxveen (2014-2015). Vroom is lid van het CDA en gereformeerd protestant.

‘Heel tof dit. Ben er uiteraard superblij mee. Dankbaar om dit gegund te krijgen. Ik zie er enorm naar uit. De eerste contacten en gesprekken waren hoopgevend’, luidde de reactie van Vroom.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad bestaande uit alle acht fractievoorzitters onder leiding van Wouter Jorissen (D66) heeft Vroom unaniem aanbevolen. Als de minister van Binnenlandse Zaken en de Koning ermee instemmen wordt Vroom op 6 maart 2023 officieel geïnstalleerd.

In een ingelaste vergadering van de gemeenteraad wees Jorissen op de ruime ervaring van Vroom in het openbaar bestuur. Daardoor kan hij ‘een vliegende start’ maken, aldus Jorissen.

Volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie kiest Leidschendam-Voorburg met Vroom richting en kan de gemeente stappen vooruit gaan zetten in de regio, inzake veiligheid en bij de cultuurverandering binnen het bestuur en de ambtelijke organisatie. Vroom is volgens Jorissen iemand die open staat, toegankelijk is en een écht luisterend oor heeft voor de inwoners.

Jorissen stelde dat de inwoners een burgemeester willen die kan luisteren, benaderbaar is, iemand die kan verbinden en optreedt als boegbeeld binnen en buiten de gemeente. De gemeenteraad zelf wilde een burgemeester die een rol kan spelen bij het herstel van het vertrouwen in de lokale politiek en die sterk kan optreden in de regio zodat de gemeente gezien wordt als serieuze partner.

‘We zochten een stevige, benaderbare burgemeester die strategisch denkt, actief is in de regio, en ons uitdaagt heldere en kwalitatieve besluiten te nemen. Martijn Vroom bezit die eigenschappen’, zo stelde Jorissen.

Er waren vijftien kandidaten voor het burgemeesterschap. De vertrouwenscommissie heeft met zeven van hen gesproken. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester was nodig nadat Klaas Tigelaar (ChristenUnie) per 1 september 2021 opstapte. Sindsdien is Jules Bijl (D66) waarnemend burgemeester.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter