Nieuws
Nieuwe varianten bebouwing Appelgaarde

Er liggen vier nieuwe varianten op tafel voor woningbouw aan de Appelgaarde; de plek van het leegstaande kantoorgebouw Appelgaarde 2-4 alsmede de omliggende parkeerterreinen en het stationsplein. In alle vier zit hoogbouw tot 60 meter. Uitgangspunt voor alle varianten is 40.000 vierkante meter vloeroppervlak. Omwonenden vinden de woningbouw veel te massaal. Het gaat om een plan van REB-projects. Volgens de gemeente moet er minimaal 35.000 vierkante meter vloeroppervlak ontstaan.

De vier varianten zijn:

= Een driehoekig gebouw op de plek van Appelgaarde 2-4 met een torenflat op de hoek bij het spoor aan de kant van de Hofzichtlaan (60 meter hoog). De twee andere hoekpunten worden respectievelijk 32 en 29 meter hoog. Daarnaast komt er een losstaand woongebouw tegen het spoor aan, direct naast de ingang van het station. Dat moet 41 meter hoog worden. Rondom de gebouwen komt 11.970 vierkante meter groen. De variant heet Buurtpark Iedereen,

= Op de plek van Appelgaarde 2-4 komt een nieuw gebouw met een half ronde gevel aan de kant van het huidige voorplein van het station, doorlopend tot de punt bij de kruising Appelgaarde/Hofzichtlaan. Het geheel wordt trapsgewijs opgebouwd met het hoogste punt bij het spoor aan de kant van de Hofzichtlaan (50 meter). Elders wordt 26 meter hoogte bereikt. Aan de kant van de huidige ingang van het station komen twee losstaande woongebouwen: één met een hoogte van 38 meter, met een uitloper naar 14 meter hoogte, en een tweede gebouw van 14 meter hoogte. Er ontstaat 10.518 vierkante meter groen. De variant heet Groene Parels,

= Op de plek van Appelgaarde 2-4 komt een vierkant gebouw met een hoogteaccent bij het spoor aan de kant van de Hofzichtlaan (33 meter). Aan de kant van de ingang van het station komen drie losstaande gebouwen van respectievelijk 59, 29 en 35 meter hoogte. Er ontstaat 10.916 vierkante meter groen. De variant heet Groene Vingers,

= Op de plek van Appelgaarde 2-4 komt aan de Appelgaarde een gebouw met een knik erin van 17 meter hoogte. Langs het spoor komen vijf losstaande gebouwen van 60, 35, 35, 26 en 47 meter hoogte gespreid over de afstand tussen Hofzichtlaan en het trapveldje aan de Appelgaarde. Er ontstaat 11.778 vierkante meter groen, vol waterpartijen en watergangen. Deze variant heet Waterlandschap.

Voor het project wordt een leefbaarheids effectrapportage gemaakt. Parkeren gebeurt in alle varianten ondergronds dan wel uit het zicht. In februari 2023 is er een nieuwe bijeenkomst met omwonenden gepland om verder te praten over alle ideeën.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter