Nieuws
Online platform voor jongeren

De gemeente ontwikkelt met Epic Youth en de jongerenwerkers van SenW een online platform voor jongeren. Via het platform wil de gemeente kennis nemen van de zaken die bij de jongeren leven en waar zij behoefte aan hebben. Van de andere kant wil de gemeente van haar kant via het platform ook onderwerpen aankaarten. Dat heeft wethouder Marcel Belt bekend gemaakt in een beraad met gemeenteraadsleden over jongerenparticipatie. De bestuurder gaf aan niet van gemeentezijde de participatie te willen dichttimmeren maar juist vanuit de jongeren zelf te willen gaan werken. Door het platform kan bijvoorbeeld blijken dat er behoefte is aan een jongerenraad of een jongeren spreekuur. Maar ook of de jongeren een jeugdhonk willen in de gemeente. In april 2023 wil Belt de gemeenteraad nader over de voortgang informeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter