Mening
U zegt het maar: Is men serieus over Vlietland?

‘Het college van B&W Leidschendam-Voorburg laat in een reactie op de open brief van het Burgerinitiatief Vlietland duidelijk zien waar haar prioriteiten liggen: bij projectontwikkelaars en vastgoedondernemers en niet bij het groen, de leefruimte en de inwoners van onze regio.

 GroenLinks Voorschoten is geschrokken van de schriftelijke reactie van het college van Leidschendam-Voorburg. Dat er weinig enthousiasme is om het nieuwe bestemmingsplan Vlietland uit te stellen verbaast hen niet, maar de reactie toont weinig respect voor het onafhankelijke mandaat van de gemeenteraad. Hierover zouden ook de inwoners van Leidschendam-Voorburg zich zorgen moeten maken.

In de beantwoording van de open brief van het Burgerinitiatief lijkt het college, aldus GroenLinks, vooral angstig. Door direct te schermen met juridische procedures lijkt men het politieke proces over een nieuw bestemmingsplan voor Vlietland af te willen kappen en de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in te laten stemmen met wat min of meer neerkomt op chantage.

Vanuit Voorschoten ziet GroenLinks één en ander met lede ogen aan. Hun hoop is gevestigd op het verantwoordelijkheidsgevoel van partijen in Leidschendam-Voorburg die zich laten voorstaan op aandacht voor een groene leefomgeving. Daarvan hebben GroenLinks en de SP of zich al uitgesproken’.

(GroenLinks Voorschoten)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter