Nieuws
Afval en de feestdagen
Met de feestdagen voor de deur is het volgens afvalbedrijf Avalex goed om te weten hoe de afvalinzameling in die periode verloopt.

Tweede Kerstdag valt dit jaar op een maandag. Dat betekent dat de inzameldag van maandag 26 december verschuift naar zaterdag 24 december.

Op zaterdag 24 december en zaterdag 31 december sluiten de milieustraten in Delft, Rijswijk en Wassenaar om 16.00 uur. De milieustraat in Nootdorp gaat zoals gebruikelijk om 12.00 dicht. Tijdens de feestdagen zijn alle milieustraten gesloten.

In de week tussen kerst en oud en nieuw is het niet mogelijk uw grofvuil aan huis op te laten halen door Avalex.

Tijdens de feestdagen zitten wijkcontainers vaak eerder vol en daarom rijdt Avalex in die periode extra vaak langs. Zit de container toch vol? Zet het afval dan niet naast de container. Kom later nog een keer terug of kijk of er ruimte is in een container verderop. Zet u uw afval wel naast de container, dan riskeert u een boete van € 95,-.

Houdt u er rekening mee dat de meeste ondergrondse containers op oudejaarsavond in verband met de veiligheid om 18.00 uur op slot gaan tot 1 januari 6.00 uur. Alle bovengrondse containers, met uitzondering van de glascontainers, worden rond de jaarwisseling tijdelijk weggehaald in verband met de veiligheid. In de eerste week van januari worden deze containers weer teruggeplaatst.

Heeft u thuis eigen containers? Dan verandert er misschien iets voor u in 2023. Controleer uw inzameldagen op www.avalex.nl/kalender of in de Avalex App. Kijk altijd voor de meest actuele informatie op de website van Avalex: www.avalex.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter