Nieuws
Geen meerderheid voor doorgaan ondernemersfonds

In Leidschendam-Centrum was geen meerderheid van de zakenlieden voor het doorgaan van het ondernemersfonds. Dit in tegenstelling tot een bericht van wethouder Astrid van Eekelen aan de gemeenteraad. Recent stelde de wethouder de raad voor het fonds in Leidschendam, doch ook het fonds in Voorburg (Ondernemersfonds historisch Voorburg) voort te zetten. De gemeenteraad stemde daar stilzwijgend mee in.

Het fonds in Leidschendam heeft 98 leden. Voorafgaand aan de stemming was bepaald dat de helft plus 1, dat wil zeggen 50 leden, voor moesten stemmen wilde het fonds blijven bestaan. Bij de stemming werden 50 stemmen uitgebracht waarvan 1 ongeldig. Voor waren 43 stemmen, tegen 6. Aan de stelling ‘de helft plus 1’ werd derhalve niet voldaan. Volgens de wethouder vond de stemming plaats onder notarieel toezicht.

In Voorburg kent het fonds 187 leden. De helft plus 1 is hier 94,5. Aan de stemming deden 113 leden mee. Er waren 2 ongeldige stemmen. Voor waren 100 leden, tegen 11. Aan de stelling ‘de helft plus 1’ werd voldaan.

De fondsen worden gevuld met de opbrengsten van reclamebelasting. De hoogte daarvan is gebaseerd op de waarde van het onroerendgoed. De gemeente houdt vijf procent van de opbrengsten, de rest van het geld wordt verdeeld over beide ondernemersfondsen. Die kunnen er activiteiten mee financieren.

Vlietnieuws kreeg de gegevens na een beroep op de WOO (Wet open overheid) in handen. Voordien wilden de gemeente noch zegslieden van beide fondsen informatie geven over de stemmingen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter