Nieuws
Verkeersmaatregelen Sluisplein

Ambtenaren van de gemeente maken opnieuw plannen om het Sluisplein in Leidschendam te ontdoen van verkeer. Dit nu de toestand daar onhoudbaar wordt vanwege de zaken aan het Sluisplein, de terrassen aan de kant van de Sluis, en het toenemende aantal mensen dat in het gebied verkeert. Het Sluisplein is nu nog voor alle verkeer toegankelijk vanaf de Damhouderstraat. Langzaam verkeer kan het Sluisplein in beide richtingen gebruiken.

In het verleden zijn al de nodige voorstellen gelanceerd en besluiten genomen om het Sluisplein ‘verkeersluw’ te maken, zoals de Sluiskant aan de andere kant van de Sluis. De besluiten zijn echter nooit uitgevoerd. Het wachten was nu weer op woningbouw aan Leidsekade 6 t/m 10, de aanleg van een parkeerterrein daar achter en het omdraaien van de rijrichting in de Venestraat.

Voor de Kerkstraat in Voorburg bestaan geen plannen tot ingrijpen. Door de straat loopt een doorgaande fietsroute. Tegelijk wordt hij periodiek afgesloten omdat het zou gaan om een terrasgebied waardoor ondernemers daar de straat mogen gebruiken als terras.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter