Nieuws
Bijenburcht in Duivenvoorde
Op het grasveld nabij flatgebouw G in Duivenvoorde in Leidschendam staat sinds kort een bijenburcht. De meeste wilde bijen (80%) graven een nestje in de grond. Voor hen is de bijenburcht een aantrekkelijke plek waar ze kunnen schuilen, eitjes leggen en voedsel verzamelen. De burcht is gemaakt van leemhoudend en humusarm zand, houtblokken, stenen, dakpannen en rietstengels. Het heeft de vorm van een halve maan, zodat in het midden van de burcht weinig wind is want daar houden bijen niet van. De bijenburcht is ontworpen en gerealiseerd door Melitta van Bracht, stadsecologe en voormalig voorvrouw wijkteam bij de gemeente. Wethouder Marcel Belt en Melitta openden onder toeziend oog van omwonenden de burcht.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter