Nieuws
Flexwoningen: 15 vierkante meter

De flexwoningen die de gemeente op een viertal plekken wil realiseren worden tussen 15 en 60 vierkante meter groot. Ze zijn bedoeld voor statushouders (asielzoekers die mogen blijven), starters op de woningmarkt, studenten, mensen die gescheiden zijn, arbeidsmigranten en mensen die korte tijd in de gemeente zijn vanwege werk of stage.

Dat heeft wethouder Bianca Bremer bekend gemaakt in antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen. De flexwoningen moeten minimaal vijf en maximaal tien jaar beschikbaar zijn in het betreffende pand of op het betreffende perceel. Er moeten minstens 25 flexwoningen gerealiseerd kunnen worden.

De gemeente heeft deze locaties op het oog: De Star 32 Leidschendam (328 vierkante meter), Oude Trambaan 51 Leidschendam (914 vierkante meter), Van Santhorststraat 3 Stompwijk (oude school), plek voormalige zorgcentrum Sonneruyter Sonnenburghlaan Voorburg (7080 vierkante meter), Zustersdijk 18 Stompwijk (1600 vierkante meter).

De gemeente krijgt 2 rijkssubsidies voor flexwonen, op basis van twee verschillende regelingen. De ene regeling 610.410 euro en de andere regeling 980.000. In totaal zo’n 1,6 mln. De gemeente ontvangt het geld dit jaar nog als voorschot. Mocht een locatie niet realiseerbaar zijn, dan betaalt de gemeente het voorschot voor die locatie terug.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter