Nieuws
Gemeenteraad niet op verkeerde been gezet

Wethouder Astrid van Eekelen ontkent de gemeenteraad op het verkeerde been te hebben gezet bij het voorzetten van het ondernemersfonds Leidschendam-Centrum. Dit naar aanleiding van berichtgeving van Vlietnieuws.

Bepaald was dat de helft van de leden van het fonds plus 1 voor moest stemmen om het fonds te laten voortbestaan. Van de 98 stemgerechtigde leden in Leidschendam-Voorburg deden dat er maar 43, dus minder dan de helft plus 1.

De wethouder stelt nu dat de eis was dat de helft van de leden hun stem moesten uitbrengen – in Leidschendam-Centrum dus 49 – en dat daarvan minimaal de helft plus 1 voor moest stemmen. In Leidschendam-Centrum dus afgerond 26. Dat aantal is gehaald.

Feit is echter dat nu door een kwart van de leden van het ondernemersfonds besloten is dat het verder moet blijven bestaan. De vraag in hoeverre dat representatief is, is niet gesteld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter