Nieuws
Parkeerapp voor Leidschendam Centrum

Het vinden van een vrije parkeerplek in Leidschendam Centrum is een stuk makkelijker geworden. Met de nieuwe parkeerapp: ‘Parkeren LV’ kan er sneller een parkeerplek worden gevonden. ‘Parkeren LV’ is te downloaden in de Google Playstore en de Appstore. Leidschendam-Voorburg is de eerste gemeente in Nederland met zo’n voorziening.

Wethouder Jeffrey Keus: ,,Wij zijn blij dat we deze primeur hebben. Parkeren in Damcentrum is een uitdaging en we hebben hier samen met de bewoners de afgelopen jaren oplossingen voor gezocht. De app is vooral bedoeld voor mensen die van buitenaf naar het centrum komen. Het zoekverkeer wordt met de app drastisch verminderd, dit komt de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Leidschendam centrum ten goede.”

In totaal zijn er in het Leidschendamse centrum 500 sensoren aangebracht in de stenen van de bestaande parkeerplaatsen. Deze sensoren registreren of een parkeerplek bezet is of niet. De parkeersensoren werken in combinatie met de parkeerapp. Na het installeren van de app kan men vóór vertrek de app openen en vervolgens een vrije plek uitzoeken in de applicatie. Door op de plek te klikken krijgt men een optie om via bekende navigatie applicaties te navigeren naar de vrije plek.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter