Nieuws
‘Redt ons van de verstening’

‘Redt ons van de verstening’. Onder dit motto heeft de Stichting duurzaam Leidschendam-Voorburg een beroep gedaan op de gemeenteraad om meer aandacht te schenken aan het verdwijnende groen in de gemeente.

Volgens de Stichting is het begrip ‘tuin’ geschrapt uit het bestemmingsplan Stedelijk. Het gaat dan naar schatting om 260 hectare groen. Daarnaast is bij bebouwing van een kavel grond nu 65 tot 70 procent toegestaan daar waar eerder één derde als regel gold.

De Stichting wil dat de gemeente bij nieuwbouw een groennorm gaat hanteren, ook voor particuliere bouwprojecten. In een te maken Omgevingsvisie moet de kwaliteit en de waarde van groen worden vastgelegd, net als de hoeveelheid groen die de gemeente wil hebben.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter