Nieuws
Gemeente adviseert: Recycle het vet!
‘Bitterballen bij de kerstborrel? ย Lekker, maar: gooi geen vet in gootsteen of toilet. Want dan krijgen we verstoppingen. Wat dan wel? Recycle het.
= ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐Ÿญ: Bewaar de lege verpakking van het gebruikte (frituur)vet,
= ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐Ÿฎ: Giet het afgekoelde (frituur)vet terug in deze verpakking. Heb je deze niet meer? Giet het dan in een lege plastic fles of melkpak,
= ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐Ÿฏ: Lever het in bij een inzamelpunt bij jou in de buurt.
Klein restje in de pan? Veeg het weg met keukenrol. Meer weten en zoeken naar een inzamelpunt? Maar wat dan? Giet het vet en de olie in een plastic fles of andere plastic verpakking, sluit die af en lever het in bij een vet-inzamelpunt. Zij zijn te herkennen aan de (vaak gele) kliko of sticker/poster op deur of raam. Nederland heeft inmiddels meer dan 2500 inzamelpunten, dat zijn bijvoorbeeld supermarkten en (sport)verenigingen. Ook bij de recyclepunten waar u papier, plastic en tuinafval wegbrengt kunt u vaak het gebruikte frituurvet en olie inleveren. Vind een vet-inzamelpunt op de website van Frituurvet Recycle Het ‘.
(Gemeente LV)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter