Mening
U zegt het maar: Hoop voor 2023

Het einde van het jaar nadert. Weer een jaar waarvoor een aantal mensen zich diep moet schamen. Ook hier in Leidschendam-Voorburg.

Weer een jaar met ellende rond de Mall. Weer zag ik brandweerwagens met blauwe zwaailichten die een tunnel van het Sijtwendetracé niet in konden, omdat die geblokkeerd was met automobilisten op weg naar dat misplaatste winkelcentrum.

Die automobilisten moeten zich schamen. Het kan niet zo zijn dat ze zó dom zijn dat ze niet snappen wat ze de omwonenden aandoen en welk risico ze vormen voor de veiligheid als ze bijv. de brandweer blokkeren. Voor iets onbelangrijks als winkelen.

Maar ook de ondernemers in dat winkelcentrum moeten zich schamen. Ook zij weten wat zij de omwonenden aandoen voor hun eigen onnozele gewin. Toch blijven ze er.

De grootste teleurstelling in dit verband is wel de ANWB. Uitgerekend deze organisatie die verkeer als speerpunt heeft, vestigde een filiaal op de daarvoor wel slechtste plek. En draagt dus bij aan de opstoppingen en slechte luchtkwaliteit. ANWB, schaam je!

Het gemeentebestuur lijkt het tot topprioriteit gemaakt te hebben de burgers te irriteren. Alles voor ondernemers en projectontwikkelaars maar voor de burgers is geen aandacht. Containers voor glasvezelaansluitingen op gevaarlijke plekken, bouwmateriaal op parkeerplaatsen en recent het beperken van losloopgebieden voor honden. En boa’s hebben tijd om de eigenaren van loslopende honden te bekeuren. De versluierde besluitvorming rond de Vlietlanden: past in het plaatje. Burgers? Die worden van de straat gehouden door bij gladheid niet te strooien. Een leefbare gemeente? Hoezo? Projectontwikkelaars, daar gaat het om.

En wij inwoners moeten ons schamen dat wij dit laten gebeuren. Zoals de heren Van Engelenburg en Van Hoesel schreven https://vlietnieuws.nl/2022/12/12/bestuurders-afrekenen-op-resultaten/ wij moeten de bestuurders afrekenen op het uitblijven van resultaten.

Laten we beginnen met te eisen dat ‘ijzerhandel’ Lenta wordt gered. Sinds Ad Schilperoort-Lenta werd verdreven omdat die niet in het concept van de arrogante Mall paste, verdient Lenta geen faillissement, en verdienen de medewerkers het zéker niet dat zij hun baan verliezen. Zij verdienen een prominente plek in de gemeente. Nee, ik ben op geen enkele manier aan dat bedrijf verbonden, maar ik heb grote waardering voor de vriendelijke, deskundige manier waarop ik altijd ben geholpen. Nu ís er een onderneming die waardering verdient en dán doet de gemeente niets. Het is immers geen projectontwikkelaar. Gemeentebestuur schaam je.

Ik wil positief eindigen. Alles wat goed ging in onze gemeente en alle positieve initiatieven kwamen van de inwoners. Daar zit het dus wel goed. Daar wel. En daardoor is er is zeker hoop voor het nieuwe jaar.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter