Nieuws
Villa’s opgeleverd

De tien villa’s van het groene woonproject De Coulissen in Leidschendam zijn opgeleverd. In dit gebied, ontwikkeld door Blauwhoed en uitgevoerd door ThuisinBouwen, voert de natuur de boventoon. Het project maakt onderdeel uit van de grotere gebiedsontwikkeling de Duivenvoordecorridor. In de lente van 2023 wordt de openbare ruimte afgerond als de bomen en planten in bloei staan.

Het woonproject De Coulissen is het eerste opgeleverde project van de Duivenvoordecorridor. De Duivenvoordecorridor is het landelijk gebied tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. Het verbindt de polders van het Groene Hart met de duinen, het strand en de zee en is begrensd door de landgoederen en de Vliet.

Wethouder Bianca Bremer: ,,Dit is een geslaagde ontwikkeling in de Duivenvoordecorridor. De gesaneerde kassen zijn vervangen door mooie duurzame woningen te midden van het groene landschap.”

Samen met Zeinstra Verbeek Architecten en ThuisinBouwen hebben de bewoners hun eigen huis samengesteld. Deze samenwerking is belangrijk geweest om zowel een fijne woonomgeving als groen landschap te creëren die van meerwaarde is voor de natuur. De tien villa’s zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuur, zodat de woningen en de bewoners te gast zijn in het landschap. Natuurlijke tinten en materialen zoals grijs en grijs-geel metselwerk, verschillende houtsoorten en leipannen vormen de basis van de woningen.

Er zijn in het plan ruim 300 bomen geplant, wordt een brede sloot en een wadi aangelegd. In de wadi wordt overtollig regenwater opgevangen en kan het water beter infiltreren in de bodem. Het landschap is deels openbaar zodat elke passant van het nieuwe stuk natuur kan genieten. Zo is de natuur volop aanwezig in deze nieuwe wijk en staan de woningen als gast in het landschap.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter