Nieuws
Deal over bouw 86 woningen

De gemeente heeft met Veurse Horsten c.v. een akkoord gesloten over de verkoop van grond tussen de Veursestraatweg en de spoorbaan ten behoeve van de bouw van 86 woningen. Het gaat om een strook land evenwijdig aan het sportpark Kastelenring (RKAVV) en een stuk grond rondom Vlinders aan de Vliet (Veursestraatweg 195). De GAMMA-vestiging daar wordt gesloopt.

Op het stuk grond bij het sportpark, Noorthey genaamd, moeten 58 woningen komen in een groot vierkant. Rondom komt bos om zo de bebouwing af te schermen. Toegang tot het gebied komt er via landgoed Schakenbosch. Het gaat om ééngezinswoningen.

Op de grond rondom Vlinders aan de Vliet, Schakelstuk/GAMMA genaamd, komen 26 woningen in vijf blokken die haaks op de weg staan, plus twee woningen aan de Veursestraatweg zelf. Het gebied krijgt twee toegangen vanaf de Veursestraatweg. Tussen en rondom de woningen komen waterpartijen en wandelpaden.

In de plannen zijn geen sociale woningen of woningen met middenhuur (700 tot 1000 euro per maand) voorzien. De gemeente wil dat die woningen (5 in totaal) er wel komen, en wel in één gebouw in de vorm van appartementen. Dat gebouw zou in Noorthey moeten komen. Om dat te realiseren heeft de gemeente een lagere verkoopprijs van de grond geaccepteerd. Komen de woningen er onverhoopt toch niet dan moet Veurse Horsten een bedrag storten in een zogenoemd Vereveningsfonds.

De Veurse Horsten is een c.v. van Schouten&De Jong Projectontwikkeling en BPD Bouwfonds. De Veurse Horsten gaat de ontwikkeling doen. Voor de bouw moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. De eerste paal zou begin 2024 de grond in moeten gaan.

De Veurse Horsten c.v. omschrijft het project zelf aldus: ‘De nieuwe wijk De Veurse Horsten in Leidschendam wordt ingepast tussen de boerderijen en landgoederen in de Duivenvoordecorridor. Ben je bekend in dit deel van Leidschendam en Voorschoten? Wandel dan in gedachten naar de Gamma aan de Veursestraatweg en bedenk dat dit gebied wordt teruggegeven aan de natuur. Asfalt en bestrating maken plaats voor water en weiland en in die setting komen 2 rustige woonwerelden.

‘In de wei’ heeft twee eigen entrees  met aan één zijne een wit gekeimde 2 onder 1 kapwoning als landmark. Rijd verder en laat de drukte van de Veursestraatweg ver achter je. De rijtjes met eengezinswoningen zijn ogenschijnlijk losjes in het landschap geplaatst. Iedereen heeft een terras op het zuiden aan het water.

Net achter de Noortheylaan komen vrijstaande woningen en een 2 onder 1 kapwoning langs een boomrijke laan. De laan leid je naar het groene hof dat je betreedt via een statige trap. Neem even je tijd en kijk rond. Want zo stoer als de buitenkant oogt, zo warm en sfeervol is het in het hof. De grote woningen rond het hof zijn bijzonder door hun verdiepingshoogte van bijna 4 meter en vrije uitzicht op het landschap vanaf het terras aan de buitenzijde.

Er ligt een voorlopig ontwerp. Dat wil zeggen dat de bouwers weten waar woningen komen, hoe deze eruit gaan zien en welke extra’s ze gaan toevoegen, zodat De Veurse Horsten zich onderscheidt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter