Activiteiten
Oudejaarsconcert in Theater Ludens

Dit is de programmering van Theater Ludens voor de komende tijd. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 29 december: Concert / SYA / A Bright Starry Night. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

Oudejaarsconcert. In A Bright Starry Night neemt SYA u met hun spatzuivere, meerstemmige harmonieën mee in de ultieme kerstsfeer. De drie zangeressen hebben een voorliefde voor country en folk. Naast hun eigen repertoire spelen en zingen ze de mooiste kerstnummers, waaronder Winter Wonderland, That’s Christmas to Me en Silent Night. Ook klinken pareltjes als Vincent (Starry, starry night) van Don McLean, Landslide van Fleetwoord Mac en Helplessly Hoping van Crosby, Stills & Nash. De dames voorzien de nummers van nieuwe arrangementen en begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten, waaronder gitaar, piano, accordeon, dwarsfluit, basgitaar en mandoline. SYA zingt zowel in het Nederlands als in het Engels. A Bright Starry Night is een verrukkelijk concert dat je verwarmt tijdens de lange, koude winternacht.

Donderdag 5 januari: Lunchconcert / Kateryna Kurylko. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Kateryna Kurylko is geboren in Charkov, Oekraïne. Op zesjarige leeftijd begon ze met piano spelen. Haar ambities liggen hoog en daarom heeft ze heeft altijd hard gestudeerd. Ze deed de conservatoriumopleiding piano aan de National Kotlyarevski University of Arts in Charkov, bij Prof. Natalya Goretskaya. Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Kateryna moest vluchten voor deze nietsontziende oorlog. Sinds begin april 2022 woont ze in Nederland. Hier wil ze weer lesgeven en concerten spelen. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan het Ukraine Support Fund. Kateryna is prijswinnaar van diverse nationale en internationale competities. Ze heeft veel soloconcerten gegeven en heeft regelmatig opgetreden met orkest. De laatste vier jaar gaf zij les aan volwassenen. Haar belangrijkste doel hierbij is om de mythe te ontzenuwen dat volwassenen geen piano meer kunnen leren spelen. Zij weet uit ervaring dat dat wél kan en dat volwassenen hier veel plezier aan kunnen beleven.

Donderdag 5 januari: Filmhuis / Y aura-t-il de la neige à Noël? (Frankrijk 1996). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Drama van Sandrine Veysset. Met o.a. Dominique Reymond, Daniel Duval, Jessica Martinez, Alexandre Roger en Xavier Colonna. Hoewel er schrijnende zaken in plaatsvinden, is deze film meer een sfeertekening van een streek in Zuid-Frankrijk en een boerengezin dan een scherp omlijnd drama met kop en staart. Dominique Reymond speelt met veel warmte een gescheiden moeder die met de moed der wanhoop probeert om haar kinderen een gelukkig leven te verschaffen. ‘Misschien sneeuwt het wel met Kerst,’ legt zij haar kinderen voor in een van haar geslaagde pogingen om ondanks alles dromen te koesteren. Y aura-t-il de la neige à Noël ? / Will it snow for Christmas kreeg de Franse Oscar voor beste film.

Vrijdag 6 januari: Muzikaal cabaret / Dorine Wiersma / Vlieg op. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

 Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden.  Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden  komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar.

Wiersma studeerde  gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in.  Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs  voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar.  Ze in columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het ‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’ (gemaakt van badkamertegels).

Dorine was meerdere malen te gast bij DWDD. Voor dit programma schreef zij een aantal liederen in opdracht. Verder was o.a.te zien in ‘Dit was het nieuws’, ‘De slimste mens’, ‘Spuiten en slikken’ ‘Gehaktdag’ en ‘De tafel van Taal’. Begin dit jaar lanceerde zij het alom geprezen lied ‘Het Binnenhof’. Een troubadourslied in stijl over de heropbouw van het Binnenhof én het nieuwe politieke elan.

Zaterdag 7 januari: Concert / Spinvis en Saartje van Camp / Neveldieren. Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs € 19,50.

‘…En toen het dauw des nachts op de landen nederdaalde, kwamen neveldieren  in den droomen van den menschen…’ Spinvis en Saartje Van Camp wekken de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?Neveldieren is een voorstelling met veel bekende en nieuwe Spinvisliedjes.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter