Nieuws
Geld voor organiseren buurtactiviteiten

Verenigingen en scouting die een activiteit organiseren voor de hele buurt, kunnen vanaf januari 2023 een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen: www.vlietwensen.nl Het college stelt hiervoor € 25.000 ter beschikking. Het geld komt bovenop het reguliere budget van Vlietwensen (90.000 euro) en is afkomstig uit de fondsen voor Maatschappelijk verantwoord verenigen (MVV).

Daarnaast kunnen verenigingen en de scouting bij de gemeente subsidie aanvragen voor het aantrekken van nieuwe vrijwilligers en leden: maximaal 1000 euro per jaar. Ook dit geld komt uit de MVV-pot. Op deze twee manieren wil het college de verenigingen ondersteunen.

Wethouder Marcel Belt: ,,Verenigingen zijn belangrijk voor onze gemeente. Ze kennen de wijk waarin ze staan vaak goed en ze zijn een uitgelezen plek om nieuwe mensen te leren kennen en allerlei vaardigheden te ontwikkelen. Daarom ondersteunen we hen graag bij het organiseren van activiteiten voor de hele buurt.”

Voor het voortbestaan van verenigingen is het noodzakelijk om voldoende vrijwilligers én leden te hebben. Dit is soms een uitdaging, zeker omdat veel verenigingen tijdens de coronacrisis veel leden en vrijwilligers hebben zien gaan. Daarom is besloten om de subsidieregeling MVV helemaal toe te spitsen op het versterken van de vereniging. Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure staat vanaf januari op www.lv.nl/mvv

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter