Nieuws
Magazine over je weg vinden in een leven met kanker

Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) heeft samen met ziekenhuisgroep HMC het magazine ‘Leven & Kanker’ gemaakt. Het magazine is een bron van informatie over onderwerpen waar patiënten mee te maken kunnen krijgen als ze kanker hebben (gehad). 

HMC-chirurg Onno Guicherit is nauw betrokken geweest bij het samenstellen van het blad. ,,In HMC hebben wij naast de behandeling ook aandacht voor de problemen in het dagelijkse leven waar mensen met kanker vragen over hebben. Dit nieuwe magazine ‘Leven & Kanker’ is daarop een prachtige aanvulling. Het magazine staat vol met informatie, inzichten van deskundigen en ervaringen van patiënten. Het geeft een beeld van waar je tegenaan kunt lopen en van mogelijke oplossingen. Het helpt onze patiënten om de weg te vinden in het leven met en na kanker.”

Naast patiënten komt ook een aantal medewerkers van HMC aan het woord. Zoals verpleegkundig specialist Nancy Kemmers. Zij vertelt hoe ze patiënten bij staat tijdens het behandeltraject. ,,Patiënten weten vaak niet wat er aan mogelijkheden is, terwijl wij dat wel weten.” Geestelijk verzorger Jamila Zacouri vertelt hoe ze helpt bij levens- en zingevingsvragen en spiritualiteit. ,,Ethiek is ingevlochten in onze gesprekken, maar het hoeft niet altijd religieus te zijn.” In het magazine ook een interview met Rigtje Smid, coördinator van het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove.

Het magazine Leven & Kanker is te vinden op de poliklinieken in HMC Antoniushove en online te lezen via https://online.fliphtml5.com/akpq/ncfb/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter