Nieuws
Duizend euro voor Ronald McDonald Huiskamer

Vrijwilligers van Goede Doelen Boekenhuis Marianne in Voorburg hebben gisteravond een cheque van 1000 euro overhandigd aan Puck Bontje, manager van de Ronald McDonald Huiskamer Delft. Het geld is de opbrengst van drie maanden boekenverkoop in het Boekenhuis, gevestigd in de Franse Kerkstraat Voorburg.

Puck Bontje: ,,De cheque zal worden gebruikt om de Huiskamer, Jeugdlounge en Speelkamer ‘draaiende te houden’. Voor bijvoorbeeld spelletjes en speelgoed, materiaal voor knutselpakketjes, boeken, wifi, benodigdheden voor in de keuken, een krantenabonnement en kindercadeautjes.” In de Ronald McDonald Huiskamer kunnen ouders, broertjes en zusjes en zieke kinderen zich even terugtrekken in een huiselijke omgeving. Even geen witte doktersjassen en behandelplannen. De Ronald McDonald Huiskamer is een warm rustpunt op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Oprichter van het Boekenhuis, Marianne Knijnenburg: ,,Dankzij de vele boeken die de afgelopen drie maanden over de toonbank zijn gegaan, kunnen we Puck vandaag € 1.000,- meegeven. Er zijn bergen werk verzet door ruim 20 vrijwilligers om in de winkel steeds een mooi assortiment boeken aan te bieden. En voor kleine prijsjes: € 2,- per boek of 3 voor € 5,-; de specials zijn er al vanaf € 5,-. Ook de etalage en website hebben we met zorg en aandacht ingericht. In januari krijgen de politieke boeken die we van Frits Wester hebben gekregen, een prominente plaats in de etalage en de winkel. En op donderdagavond 19 januari is er om 20.00 uur een lezing. Ditmaal een thema over het verre verleden, Isabella Wentink vertelt over ‘Sumeriërs in Voorburg’.”

De vrijwilligers hebben voor de maanden januari, februari en maart 2023 als goede doel de Voedselbank Leidschendam-Voorburg gekozen. (foto Ronald Meekel)

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter